Sindicalistii: Am discutat cu FMI despre energie si privatizarea companiilor de stat

Presedintele BNS, Dumitru Costin, a declarat dupa intalnirea cu delegatia FMI, ca au fost rediscutate problemele pe piata energiei, accentuand subiectul "consumatorului vulnerabili", dar si privatizarea companiilor de stat si reintegrarea pe piata muncii a celor disponibilizati, informeaza Mediafax.

Dumitru Costin (foto) a precizat ca sindicatele au discutat din nou cu reprezentantii FMI despre piata energiei in ceea ce priveste atragerea investitiilor, reformarea acesteia si protejarea "consumatorului vulnerabil", ambele parti constatand ca Guvernul "trage de timp" in ceea ce priveste privatizarea managementului la aceste companii.

Costin a adaugat ca aceste probleme ar fi trebuit rezolvate de mult timp, BNS atragand atentia in cazul acestora inca din 2008.

"Daca nu vom defini consumatorul vulnerabil, asa cum ne obliga Uniunea Europeana, si in aceasta iarna populatia Romaniei si intreprinderile mici si mijlocii vor plati in continuare facturi mai mari decat trebuie. Energia care ar fi trebuit sa se duca spre consumatorul vulnerabil o iau altii si o revand", a mai spus Costin.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri