Aflati care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.
Cele mai bogate companii energetice din Romania au 1,5 miliarde de euro in conturi, scriu jurnalistii de la Ziarul Financiar.

Companiile de distributie a energiei electrice detinute de italienii de la Enel sunt de departe cele mai bogate din sectorul energetic, cu lichiditati de 600 milioane de euro. Distributiile de energie priva­tizate au devenit in ultimii ani unele dintre cele mai bogate companii din Romania, in conditiile in care marjele de profit cu care opereaza au urcat la peste 20%, fata de marje sub 5% in cazul filialelor de distributie care au ramas in proprietatea companiei de stat Electrica.

Videanu, Siminel si Popoviciu vand terenuri de 60 milioane de euro in Bucuresti, pentru mall-uri, scrie Capital.

Mare parte din fostele fabrici au fost transformate in centre comerciale sau cladiri de birouri. Criza a pus piedica acestui trend, astfel ca unele firme au si acum terenuri la vanzare. Printre cele mai mari loturi din Capitala scoase la vanzare se regasesc terenuri detinute de Adriean Videanu, Andrei Siminel si Gabriel Popoviciu.

Volumul tranzactiilor cu terenuri din Bucuresti si imprejurimi, la nivelul anului trecut, a depasit 100 ha, iar valoarea totala a celor mai importante achizitii a ajuns la circa 100 milioane de euro.

Financiarul informeaza ca in trei luni, bancile din Grecia si-au sporit expunerea pe Romania cu 866 milioane de dolari.

Institutiile de credit din Austria si-au majorat liniile de finantare cu aproape 3 miliarde de dolari in T1, iar cele din Olanda, cu 812 milioane de dolari. Cu toate acestea, o serie de entitati bancare europene au retras 734 de milioane de dolari. Expunerea bancilor straine in Roma­nia a scazut in primele trei luni din acest an cu 582 de milioane de dolari. In perioa­da ianuarie-martie 2011, institutiile de credit europene si-au retras linii de finan­tare in valoare 734 de milioane de dolari.

DailyBusiness.ro scrie despre Harta falimentelor din Romania. Topul falimentelor a suferit modificari in primul semestru, unele industrii intrand si mai mult la apa, in timp ce altele incep sa iasa usor din ghearele crizei.

In industria intermedierilor financiare a crescut cel mai mult, respectiv cu 54%, numarul societatilor aflate in diferite stadii de insolventa. Astfel, la sfarsitul primelor 6 luni, numarul societatilor din domeniu aflate in aceasta situatie se ridica la 105, fata de 68 in aceeasi perioada din 2010.

Reteta nemteasca de facut bani, titreaza Money.ro. Capitalismul american trece de trei ani de zile prin cea mai mare criza economica de dupa crahul anilor ’30 si inca nu da semne de revenire. Exista insa o tara europeana care a demonstrat ca modelul capitalismului social poate fi mai stabil si mai eficient decat cel de tip Wall Street.

Paisprezece contracte in valoare totala de 10,6 miliarde de euro. Un volum al comertului bilateral care va ajunge la 200 miliarde de euro pe an pana in 2015. Crearea unor noi locuri de munca in domeniile auto, agricultura, electronica, tehnologie. Toate reprezinta succesul guvernului german, care a reusit in urma cu doua saptamani sa atraga de partea sa o felie mica din uriasa piata chineza. Contractele au fost semnate la Berlin de cancelarul federal Angela Merkel si premierul chinez Wen Jiabao, aflat intr‑un turneu european.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri