Managerii societatilor comerciale estimeaza pentru iulie-septembrie o crestere moderata a activitatii in industrie, constructii, comert si servicii, o relativa stabilitate a numarului de angajati si o majorare a preturilor produselor, in raport cu cele trei luni anterioare, potrivit unui sondaj INS, citat de Mediafax.
In cadrul anchetei de conjunctura din iulie 2011, managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +6%), se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

In ceea ce priveste numarul de salariati se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de +3% pe total (+8% la intreprinderile foarte mari, cu 500 salariati si peste). Pentru unele dintre activitati se va inregistra o tendinta de crestere mult mai accentuata decat pe total, respectiv in fabricarea autovehiculelor de transport rutier (sold conjunctural +18%), fabricarea bauturilor (sold conjunctural +8%), fabricarea produselor din cauciuc si mase plastice si fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului (solduri conjuncturale +5%).

Totodata, pentru preturile produselor industriale se prognozeaza o crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +11%).

Activitatea de constructii va inregistra, in urmatoarele trei luni, un avans moderat al volumului productiei (sold conjunctural +12%) si o relativa stabilitate a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural +5%). Numarul de salariati va fi realtiv stabil (sold conjunctural +3%), iar preturile vor urca moderat (sold conjunctural +14%).

Si pentru sectorul de comert cu amanuntul managerii au estimat in iulie o crestere moderata a activitatii economice pentru urmatoarele trei luni (sold conjunctural +9%). Volumul total al vanzarilor de marfuri va avea tendinta de crestere moderata (sold conjunctural +8%), in timp ce volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri va inregistra o relativa stabilitate (sold conjunctural +5%).

Angajatorii prognozeaza, pentru urmatoarele trei luni, o relativa stabilitate a numarului de salariati din acest sector (sold conjunctural +1%), in timp ce preturile de vanzare cu amanuntul vor creste(sold conjunctural +21%).

Cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste o crestere moderata (sold conjunctural +10%), iar numarul de salariati va ramane stabil (sold conjunctural +3%).

Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare a prestatiilor vor avea o tendinta de crestere moderata (sold conjunctural +11%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri