Racordarea la reteaua electrica a celor 60.600 de gospodarii care nu beneficiaza de acest serviciu presupune costuri de 211 milioane de euro, a declarat directorul de dezvoltare al Electrica SA, Marian Geanta.
Geanta a afirmat ca in mediul rural sunt 60.584 de gospodarii neelectrificate, amplasate in 2.100 de localitati. Dintre acestea, 96 de localitati sunt complet neelectrificate, scrie Mediafax.

In zonele deservite de Electrica si de filialele companiei de stat se afla 32.223 de gospodarii neracordate la retele de energie electrica, in 1.071 de localitati.

De asemenea, in regiunile in care opereaza distribuitorii privati de energie, respectiv E.ON (Germania), CEZ (Cehia) si Enel (Italia), sunt 28.361 de gospodarii fara acces la energie, in 1.029 de localitati.

Geanta a precizat ca judetele cu cele mai multe gospodarii neelectrificate sunt Harghita, Alba si Caras-Severin.

"In contextual actual, Electrica nu isi mai poate permite lucrari sociale cu timp de recuperare mare. (...) Recuperarea banilor investiti din profiturile obtinute in urma vanzarii energiei nu este, in

majoritatea cazurilor, o solutie care sa raspunda cerintelor actuale din domeniul economic. Amortizarea acestor investitii poate ajunge pana la zeci si chiar sute de ani, vanzarea de energie electrica fiind la valori foarte reduse", potrivit datelor prezentate de Electrica.

Premierul Emil Boc anunta la inceputul anului trecut ca in 2012 va fi finalizat programul de electrificare a tuturor gospodariilor neracordate la reteaua de energie electrica.

Calendarul anuntat initial de autoritati arata ca programul ar fi trebuie sa fie fie realizat inca din anul 2006.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri