Premierul Emil Boc sustine ca "Romania are toate sansele sa aiba trei trimestre consecutive de crestere economica", respectiv primele doua din acest an si ultimul al anului trecut, adaugand insa ca nu "este timp de sarbatoare si de sampanie", fiind nevoie de prudenta.

"Romania are toate sansele sa aiba trei trimestre consecutive de crestere economica daca Statistica va confirma datele pe care noi le avem la Ministerul Finantelor. Adica, au fost trimestrul IV, trimestrul I si trimestrul II, trei trimestre consecutive de crestere economica. Datele le vom afla la mijlocul lunii august. Aceste date confirma directia pozitiva de crestere economica pe care este tara", a declarat premierul Emil Boc, citat de Mediafax.

El a adaugat ca sunt semnale pozitive in economie si prin realizarea a mii de contracte de munca in ultimele luni, iar romanii vor putea simti aceasta crestere de anul viitor, mentionand totodata ca nu trebuie facuti pasi inapoi in privinta reformelor.

"Trebuie sa fim extrem de prudenti si sa nu facem pasi inapoi in privinta reformelor si sa nu cadem in patima populismului", a afirmat seful Executivului.

Romania a iesit din recesiune in primul trimestru al acestui an, cand Produsul Intern Brut (PIB) a urcat cu 0,7% in termeni ajustati comparativ cu trimestrul IV de anul trecut si cu 1,7% serie bruta fata de trimestrul I din 2010.

Economia a intrat in recesiune in trimestrul al treilea din 2008. De atunci, PIB a inregistrat scaderi in fiecare trimestru, exceptand cresterea de 0,9% in trimestrul al treilea din 2009, un avans de 0,2% in trimestrul doi al anului trecut si cresterea de 0,1% din ultimul trimestru al anului trecut.

Institutul National de Statistica va prezenta pe 16 au gust datele privind evolutia PIB in trimestrul al doilea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
In Alianta Vestului vor sa se alature si primari din PSD