El s-a intalnit la Palatul Victoria, cu premierul Emil Boc, pentru o ultima discutie inaintea finalului actualei misiuni a FMI, CE si BM la Bucuresti.

"Impartasim parerea ca, in conditiile continuarii reformelor si al progresului acestora in mod satisfacator, impreuna cu imbunatatirea absorbtiei fondurilor europene structurale, cu planuri de investitii solide, avem toate motivele sa speram ca veti continua cu o crestere pozitiva si chiar veti accelera cresterea in 2012", i-a spus Franks premierului Boc.

El a aratat ca recesiunea economica a fost lunga si dificila, nu doar pentru romani, ci pentru intreaga lume, dar ca economia romaneasca este acum intr-o pozitie mult mai buna decat in urma cu trei ani, atat pentru a creste in viitor, cat si pentru a face fata oricaror eventuale dificultati care ar putea aparea.

"Va aflati intr-o situatie din care nu doar ca puteti creste, dar puteti creste in mod sustenabil, fara dezechilibre economice", a spus Franks.

Citeste si:

O misiune comuna a FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale se afla la Bucuresti in perioada 20 iulie - 1 august pentru a doua evaluare a acordului stand-by de tip preventiv si a modului in care au fost indeplinite tintele stabilite pentru prima jumatate a acestui an.

In luna martie, autoritatile romane au decis sa prelungeasca intelegerea cu Fondul Monetar International, printr-un acord de tip preventiv in valoare de 3,09 miliarde DST (circa 3,5 miliarde de euro), respectiv 300% din cota pe care o are Romania la FMI. Atunci, FMI a pus la dispozitia Romaniei o prima transa in valoare de 60 de milioane de drepturi speciale de tragere (67 milioane euro).

Noul acord cu FMI este insotit de un sprijin preventiv de 1,4 miliarde euro de la Uniunea Europeana si de un imprumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondiala.