Ziarul Financiar titreaza: Fonduri europene - guvernul nu stie raspunsul la o intrebare simpla: cati angajati ai statului lucreaza pentru absorbtie?

Comisia Europeana face ce-i sta in putinta pentru a impinge Romania spre fondurile UE. Doar ca in Romania toate merg bine, declarativ, pana cand se ajunge la "implementare". Guvernul nu are date nici macar despre numarul total de angajati ai statului implicati in absorbtia fondurilor UE.

Afacerile din Centrul istoric, intre Boom si Bubble, scriu jurnalistii de la Capital.

De la o extrema la alta. Asa a evoluat, in ultimii ani, pretul chiriei in Centrul istoric, cea mai fierbinte zona comerciala din Bucuresti, daca nu chiar din intreaga tara. In cifre, chiriasii de spatii comerciale platesc acum si 5-12 euro pe metru patrat, daca au incheiat contractul in urma cu mai multi ani - dar presiunea pe aceste spatii este enorma si renegocierile vor fi cu siguranta dificile.

DailyBusiness.ro scrie despre Ce putem invata din greselile SUA si ce ne recomanda FMI.

Citeste si:

Potrivit publicatiei, Romania trebuie sa invete din greselile facute de Statele Unite ale Americii si totodata, sa continue reformele convenite cu Fondul Monetar International (FMI) si celelalte institutii financiare internationale, chiar daca pana acum a fost relativ ferita de "furtunile" de pe piata financiara din zona euro.

Jurnalistii de la Money.ro arata Cum a jefuit statul roman populatia in plina criza.

Daca te intrebi de ce nu-ti mai ajung banii care-ti ajungeau anii trecuti. Sau daca te intrebi de ce nu mai ai clienti. Raspunsul comun e ca partea care lipseste a fost luata de stat. Majorarea TVA a mutat o parte insemnata din resursele populatiei in mainile guvernantilor, care doar mimeaza austeritatea bugetara.