Fata de luna mai, preturile productiei industriale au urcat cu 0,6% pe piata interna si cu 1% pentru piata externa, scrie Mediafax.

"Pe sectoare de activitate s-au inregistrat cresteri de pret in industria prelucratoare (+0,8%), in industria extractiva (+0,6%), la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (+0,4%), la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+0,1%).

Pe marile grupe industriale se constata cresteri de preturi in industria energetica (+1,0%), industria bunurilor intermediare (+0,8%), industria bunurilor de uz curent (+0,5%), industria bunurilor de capital (+0,4%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+0,3%)", se arata intr-un comunicat al INS.

Citeste si:

Indicatorul a crescut fata de iunie 2010 in industria prelucratoare (+9,4%), la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (+8,5%), productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+4,4%) si in industria extractiva (+3%).

Cresteri semnificative de preturi au fost remarcate la produsele din industria energetica (+10,6%) si industria bunurilor intermediare (+9,9%).

Sub nivelul inregistrat pe total s-au situat produsele din industria bunurilor de uz curent (+7,9%), industria bunurilor de capital (+3,5%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (-1%).