"In cadrul programului de investitii, Ministerul Sanatatii inaugureaza anul acesta construirea si dotarea unui numar de 5 UPU, investitie de peste 35 milioane de lei. In aprilie a.c., am redeschis o UPU cu totul schimbata si modernizata la Constanta, acum ne aflam in cea mai mare UPU din tara la Spitalul Universitar Bucuresti, deja exista contractul semnat si pentru inceperea lucrarilor la Spitalul de Urgenta Floreasca, iar in toamna vom putea inaugura noi cladiri ale UPU Tg Mures si Satu Mare", a declarat ministrul Sanatatii, Cseke Attila la ceremonia de inaugurare de la Spitalul Universitar Bucuresti.

Ministrul Sanatatii a mai adaugat ca, Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Universitar Bucuresti respecta in totalitate standardele europene in materie de circuite si dotare.

MS a inceput investitia de construire a acestei sectii in anul 2010. Pentru finalizarea lucrarilor au fost alocate in total peste 15,4 milioane de lei.

Coplata in Sanatate trebuie aplicata cat mai rapid

Guvernul trebuie sa renunte la sistemul clawback din sistemul santar si sa vina cu o alta versiune de taxare, iar propunerea privind mecanismului de coplata trebuie sa intre in vigoare cat mai curand, a declarat Jeffrey Franks.

Citeste si:

Proiectul de lege privind coplata in sistemul medical a fost aprobat de Guvern in noiembrie 2010, a trecut de Senat si se afla in dezbatere la Camera Deputatilor.

Potrivit proiectului, contributia personala a cetatenilor prin tichetele pentru sanatate nu va depasi 600 lei pe an, astfel ca pacientii vor plati consultatii, investigatii, spitalizarea pana la o suma cumulata a bonurilor de 600 lei. Peste aceasta suma, consultatiile, analizele si spitalizarile vor fi gratuite.

Compara si comenteaza: Vezi cum arata cel mai mare spital din Capitala si vezi galerie foto cu un spital privat de pediatrie cu 132 de paturi. Citeste topul celor mai bune spitale private din Romania.