Cea mai mare Unitate de Primiri Urgente din Romania a fost inaugurata la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, acesta fiind a doua clinica de acest fel din cele cinci cuprinse intr-un program al Ministerului Sanatati in valoare de 36 de milioane de lei, potrivit Mediafax.

"In cadrul programului de investitii, Ministerul Sanatatii inaugureaza anul acesta construirea si dotarea unui numar de 5 UPU, investitie de peste 35 milioane de lei. In aprilie a.c., am redeschis o UPU cu totul schimbata si modernizata la Constanta, acum ne aflam in cea mai mare UPU din tara la Spitalul Universitar Bucuresti, deja exista contractul semnat si pentru inceperea lucrarilor la Spitalul de Urgenta Floreasca, iar in toamna vom putea inaugura noi cladiri ale UPU Tg Mures si Satu Mare", a declarat ministrul Sanatatii, Cseke Attila la ceremonia de inaugurare de la Spitalul Universitar Bucuresti.

Ministrul Sanatatii a mai adaugat ca, Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Universitar Bucuresti respecta in totalitate standardele europene in materie de circuite si dotare.

MS a inceput investitia de construire a acestei sectii in anul 2010. Pentru finalizarea lucrarilor au fost alocate in total peste 15,4 milioane de lei.

Coplata in Sanatate trebuie aplicata cat mai rapid


Guvernul trebuie sa renunte la sistemul clawback din sistemul santar si sa vina cu o alta versiune de taxare, iar propunerea privind mecanismului de coplata trebuie sa intre in vigoare cat mai curand, a declarat Jeffrey Franks.

Proiectul de lege privind coplata in sistemul medical a fost aprobat de Guvern in noiembrie 2010, a trecut de Senat si se afla in dezbatere la Camera Deputatilor.

Potrivit proiectului, contributia personala a cetatenilor prin tichetele pentru sanatate nu va depasi 600 lei pe an, astfel ca pacientii vor plati consultatii, investigatii, spitalizarea pana la o suma cumulata a bonurilor de 600 lei. Peste aceasta suma, consultatiile, analizele si spitalizarile vor fi gratuite.

Compara si comenteaza: Vezi cum arata cel mai mare spital din Capitala si vezi galerie foto cu un spital privat de pediatrie cu 132 de paturi. Citeste topul celor mai bune spitale private din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri