Presedintele Basescu a spus, referindu-se la necesitatea demararii unui al doilea ciclu de simplificare a sistemului fiscal, ca in aceasta chestiune isi pune sperantele in ANAF, care "ar putea sa vina cu niste idei de concentrare a lor (taxelor-n.r)", informeaza Mediafax.

"In ANAF am (sperante, n.red.). Nu discutam de seful institutiei, asta e alta socoteala", a spus presedintele, care a admis, referindu-se la Blejnar, ca este o persoana controversata.

"Si controversele pot veni din doua zone: ori din propriile erori, ori din dorinta celor care au probleme cu ANAF-ul de a-l discredita".

Citeste si:

Presedintele a spus, raspunzand unei intrebari, ca nu a discutat cu Blejnar pe tema acestor controverse.

"Sa ma ierte Dumnezeu, de la Blejnar la mine mai e ministrul de Finante, e premierul", a comentat el.

"Acum sa stiti ca seful ANAF-ului, ca sef al unei institutii care sesizeaza de foarte multe ori DNA-ul sau Parchetul general, nu stiu cum de nu are un birou la DNA. Pentru ca toate rapoartele pleaca sub semnatura lui si pe urma trebuie sa le explice sau sa se duca in calitate de martor pentru ca este parte reclamanta. Deci el este in multe dosare, foarte multe sunt generate de institutie. O fi si in unele suspect, nu stiu inca, nu am la cunostinta asa ceva. Daca era vorba de un ministru, era vorba de altceva. Blejnar e in subordinea premierului, a ministrului, are cine se ingriji de soarta lui Blejnar", a adaugat Basescu.