Rata somajului la sfarsitul lunii iulie, la nivel national, a fost de 4,77 la suta, mai mica cu 0,01 puncte procentuale decat cea din luna iunie si cu 2,68 puncte procentuale decat cea din luna iulie a anului trecut, informeaza Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).
Numarul total al somerilor inregistrati in evidentele agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca a fost de 453.152 de persoane, cu 809 mai putine decat la sfarsitul lunii anterioare, transmite Mediafax.

In ceea ce priveste rata somajului inregistrat pe sexe, in iulie, comparativ cu luna precedenta, rata somajului masculin a scazut de la 5,10 la suta la 5,00 la suta, iar rata somajului feminin a crescut de la 4, 42 la 4,51 la suta.

Potrivit ANOFM, scaderi ale ratei somajului se inregistreaza in 22 de judete, cele mai importante fiind in Covasna, Vaslui, Buzau, Constanta, Alba si Ialomita.

Cele mai ridicate niveluri ale ratei somajului au fost atinse in judetele Vaslui (8,95 la suta), Teleorman (8,68 la suta), Dolj (8,36 la suta), Mehedinti (8,32 la suta), urmate de judetele: Covasna (7,04 la suta), Buzau (7,36 la suta), Alba (6,63 la suta), Gorj (6,55 la suta) si Ialomita (6,42 la suta).

Din totalul somerilor inregistrati la nivel national, 151.279 au fost indemnizati si 283.873 neindemnizati, cel al somerilor indemnizati scazand cu 7.536 de persoane, iar al celor neindemnizati a crescut cu 6.727 de persoane fata de luna precedenta.

Mai citeste si:

Esti tanar si vrei sa muncesti in UE? Vezi ce tari trebuie sa ocolesti

Lectia germanilor: Ce putem invata pentru a reduce somajul juvenil [INFOGRAFIC]
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri