Cea mai mare parte a cheltulielilor vor fi destinate achizitionarii de aplicatii informatice si licente - 98,1 milioane de lei, fara TVA, se arata in caietul de sarcini, informeaza Mediafax.

La licitatie pot participa firme care au inregistrat, in ultimii trei ani, o cifra de afaceri medie egala cu valoarea bugetului alocat pentru contract, respectiv 130,91 milioane de lei, fara TVA.

Ofertantii vor depune o garantie de participare de 2,62 milioane de lei, la care se adauga una de buna executie reprezentand 5% din valoarea fara TVA a contractelor subsecvente.

Finantarea proiectului CNAS va fi asigurata din fonduri europene, se mai spune in caietul de sarcini.

Citeste si:

Viitorul sistem IT care va gestiona dosarele electronice de sanatate ale pacientilor va fi conectat la sistemul informatic unic integrat al CNAS, care administreaza fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.

"Prin acest proiect se doreste trecerea la forma electronica a dosarului de sanatate al pacientului prin intermediul careia cetatenii Romaniei vor beneficia de un nivel mai ridicat al calitatilor serviciilor medicale", se mai spune in document.

Introducerea noului sistem IT va avea ca efect prezentarea intr-o maniera consolidata a tabloului clinic al pacientilor asigurati si furnizarea informatiilor necesare in adoptarea politicilor de sanatate in Romania.

In caietul de sarcini se mai spune ca CNAS si-a asumat responsabilitatea definirii si implementarii solutiilor informatice pentru cardul de sanatate (eCard), prescriptiei electronice (ePrescriptie) si dosarul electronic de sanatate al pacientului.