"Datele privind inflatia incep sa arate mai bine si noi sperm ca cel putin in aceasta perioada de vara imbunatatirile sa fie substantiale", a spus Isarescu la prezentarea raportului trimestrial asupra inflatiei, citat de Mediafax.

El a aratat ca incepand cu lunile mai si iunie a avut loc o corectie "extrem de puternica" a preturilor volatile, iar persistenta deficitului de cerere
ajuta la reducerea inflatiei.

"Cererea de consum treneaza in continuare. (...) Volumul creditului de consum pentru populatie continua sa fie jos, ceea ce inseamna ca populatia se concenteraza in a-si rambursa creditele si, in al doilea rand, nu are curajul sa se antreneze in noi credite", a spus Isarescu.

El a mai aratat ca volatilitatea cursului de schimb a crescut fata de inceputul anului, dar este in continuare mai mica decat in cazul zlotului polonez si forintului maghiar.

Citeste si:

"Cresterea volatilitatii se pare ca este legata destul de bine de prima de risc. Am vazut o usoara crestere odata cu accenturarea temerilor de criza din zona euro. In ultimel zile vedem o atentuare", a mai spus guvernatorul.

In luna mai BNR majorase prognoza de inflatie pentru anul in curs de la 3,6% la 5,1%, iar pe cea de anul viitor de la 3,2% la 3,6%.