"Avem o crestere economica prognozata de 1,5% (pentru anul in curs, n.r.), dar aceasta crestere nu va fi atinsa daca trimestrul al treilea nu va fi fructificat la maximum, pentru ca el are una dintre cele mai mari ponderi in PIB intr-un an. Am aflat dimineata ca in luna iunie se constata o incetinire a productiei industriale si a exporturilor, ceea ce s-ar putea sa ne incetineasca cresterea economica pentru trimestrul al doilea. De aceea, cu atat mai mult in trimestrul trei trebuie sa avem grija sa maximizam investitiile si tot ce inseamna lucrari", a spus Boc, prezent la Arad pentru a vizita santierul centurii rutiere in regim de autostrada, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca rezultatele din iunie au fost influentate de tulburentele de pe pietele internationale.

"De aceea, avem doua mari prioritati: investitiile si fondurile europene. Repet, semnalele primite ne arata ca trimestrul II s-ar putea sa nu fie asa de bun cum ne-am asteptat", a mai spus premierul.

Surse guvernamentale au declarat la sfasitul lunii iulie ca Guvernul mizeaza pe o crestere a PIB in trimestrul II, fata de primul trimestru, de 0,3-0,4%.

Citeste si:

Institutul National de Statistica (INS) a anuntat datele privind evolutia deficitului comercial si a productiei industriale in iunie si in primele sase luni.

Exporturile au crescut in primele sase luni cu 28,2%, 22 miliarde de euro, mai lent decat dupa primele cinci luni, perioada in care se majorasera cu 32%. Deficitul comercial a scazut insa cu 7% in prima jumatate a acestui an, la 4,5 miliarde de euro, exporturile crescand mai rapid decat importurile.

Productia industriala a crescut in primul semestru, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, ca serie bruta cu 7,5% si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si sezonalitate cu 7,7%, dupa ce in iunie indicatorii au fost in urcare fata de iunie 2010 dar sub cei din mai 2010.

Produsul Intern Brut (PIB) a urcat in primul trimestru cu 0,7% in termeni ajustati comparativ cu ultimul trimestru din anul trecut si cu 1,7% in serie bruta fata de primul trimestru din 2010, sustinut in principal de industrie, pe fondul unei cresteri semnificative a exporturilor.