Angajatorii spanioli au nevoie de forta de munca din Romania si apeleaza in continuare la firme de recrutare din Romania, a declarat ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, afirmatia fiind confirmata si de reprezentantii companiilor de selectie a lucratorilor romani, potrivit Mediafax.
Ministrul Sebastia Lazaroiu a afirmat ca, in ciuda restrictiilor impuse de catre Spania, piata fortei de munca de acolo are in continuare nevoie de lucratorii romani, existand un deficit puternic de forta de munca in anumite sectoare care sunt refuzate de cetatenii spanioli.

Dupa introducerea restrictiilor, incepand din 22 iulie, firmele de recrutare din Romania nu s-au confruntat cu schimbari majore.

"Nu ne-au semnalat schimbari majore. (…) Problemele pe care ni le-au semnalat erau si inainte: mici hartuieli, uneori sunt descurajati sa mai aduca romani in Spania", a mai spus ministrul Muncii.

El a adaugat ca activitatea firmelor de intermediere din Romania nu se schimba foarte mult intrucat este datoria angajatorilor spanioli sa solicite permise de munca pentru romanii pe care doresc sa-i angajeze.

"Din acest punct de vedere, am facut apel sa se asigure ca lucratorii romani sunt protejati, ca-si platesc asigurarile medicale si sociale. Stim ca in perioada urmatoare multi romani probabil vor apela mai mult la firme de intermediere. Le-am sugerat (firmelor, n.r.) sa opereze in asa fel incat sa nu profite nimeni de aceasta perioada tulbure", a mai spus ministrul Muncii.

Managerul unei firme de recrutare, Niculina Enescu, a declarat, la finalul discutiilor cu ministrul Lazaroiu, ca angajatorii spanioli continua sa solicite forta de munca din Romania.

"In cel mai scurt timp speram sa gasim modalitatile pentru eliberare permisului de munca. (…) cred ca se urmareste eradicarea muncii la negru si eradicarea celor care au permise de sedere dar nu au un loc de munca", a spus Niculina Enescu.

In opinia sa, eliberarea permisului de munca va face mai dificila angajarea, perioada putand fi prelungita cu aproximativ trei luni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri