Declaratii trase la indigo: dupa falimentul Lehman Brothers politicienii spuneau ca Romania nu va fi afectata de criza, iar reprezentantiii mediului de afaceri trageau semnale de alarma. Acelasi lucru se intampla si acum, in contextul crizei datoriilor.
August 2011

Criza politicienilor. Guvernul considera ca masurile convenite pana in prezent cu FMI si CE sunt suficiente in contextul problemelor de pe pietele internationale si trebuie doar continuate, situatia fiind sub control si supravegheata "cu arma la picior", a declarat ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, citandu-l practic pe guvernatorul BNR Mugur Isarescu.

Presedintele Traian Basescu a insistat ca nu ar trebui folosit cuvantul "criza" in actualul context, fiind vorba despre o reactie a pietelor la unele decizii neconvingatoare luate atat in SUA cat si in Europa, el aniticipand ca in zilele urmatoare bursele isi vor reveni.

Criza oamenilor din business. Bancherii consultati de wall-street.ro recomanda atentie maxima, iar oamenii de afaceri avertizeaza ca principalii indicatori macro ai Romaniei sunt vulnerabili: “Nici macar nu am iesit din criza. Va mai dura cel putin 3 ani!”, striga la unison antreprenorii si managerii.

Septembrie 2008

Criza politicienilor. Premierul Calin-Popescu Tariceanu declara raspicat: "Raspunsul este clar nu, criza financiara internationala nu va avea efecte asupra economiei si asupra cetatenilor".

Explicatia lui era simpla: turbulentele inregistrate pe bursele romanesti erau cauzate de nevoia de lichiditati a investitorilor straini, care au fost nevoiti sa vanda participatiile, nu de o scadere a increderii in economia tarii.

Tariceanu declara ca situatia de pe piata financiara din SUA ar putea avea chiar efecte pozitive, argumentand ca activele imobiliare din SUA se vor ieftini si ar putea deveni astfel accesibile pentru cumparatorii romani.

Nici presedintele Traian Basescu nu “vedea” criza care punea stapanire pe economia romaneasca. “Romania are toate conditiile sa nu fie consistent afectata de criza, desi vor exista domenii afectate, cum ar fi industria auto, insa in 2009 politicile fiscale si cele monetare trebuie sa fie "extrem de bine corelate" ca sa contracareze efectele crizei”, afirma Traian Basescu, in octombrie 2008.

Criza oamenilor din business. Dupa falimentul Lehman Brothers, patru dintre cei mai importanti bancheri de investitii anticipau consecinte si mai dramatice pentru piata financiara internationale: “Vom fi martorii unei schimbari de paradigme financiare“.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri