Premierul Emil Boc i-a asigurat pe oamenii de afaceri chinezi ca vor beneficia de ajutoare de stat in cazul in care investesc sume importante in Romania si creeaza mai multe locuri de munca, spunandu-le ca legislatia interna permite acordarea unor astfel de facilitati, acceptate si de catre UE, scrie Mediafax.
Seful Guvernului, aflat in China, a participat, luni, la Forumul economic romano-chinez, organizat la Beijing, unde a incercat sa ii convinga pe oamenii de afaceri chinezi sa investeasca in Romania.

"Romania ofera scheme de ajutor de stat firmelor care aduc investitii si creeaza locuri de munca, iar acest nivel al ajutorului de stat depinde foarte mult de valoarea investitiei si de numarul locurilor de munca nou-create in Romania", a spus Boc, in discursul sustinut la Forum.

Premierul Emil Boc, aflat la Beijing, i-a invitat pe oamenii de afaceri chinezi sa investeasca in economia romaneasca, spunandu-le ca Romania asigura inca un cost redus al fortei de munca si poate reprezenta pentru China o poarta de intrare spre Europa.

ntr-un discurs de aproximativ o ora la Forumul de afaceri romano-chinez, seful Guvernului a prezentat evolutia economiei romanesti, insistand asupra masurilor de austeritate dispuse de autoritatile de la Bucuresti, mentinerea sub control a deficitului bugetar si datoriei publice, pastrarea cotei unice de impozitare.

"Avem o economie in dezvoltare, unde costul fortei de munca este inca scazut, iar calitatea este recunoscuta. Romania poate parea ca fiind la mare distanta, dar tehnica moderna de transport reduce aceasta distanta. Romania poate fi un partener al Chinei, o poarta de intrare spre Europa", a spus Boc oamenilor de afaceri chinezi.

Acelasi mesaj a fost prezentat si de ministrul Economiei, Ion Ariton, prezent la Forum, care a sustinut ca oportunitatile pe care Romania le poate oferi investitorilor chinezi rezulta din integrarea tarii in Uniunea Europeana, facilitand dezvoltarea activitatilor de productie si, implicit, posibilitatea de a exporta produsele realizate, fara taxe vamale, pe o piata de circa 500 milioane consumatori, precum si pe pietele care sunt sub incidenta acordurilor de liber schimb semnate cu UE.

Reprezentantii Guvernului roman se afla in China pentru a negocia mai multe proiecte economice, precum reactoarele 3 si 4 ale centralei nulearo-electrice de la Cernavoda, noi capacitati de carbune Termoelectrica la Doicesti, autostrada Sibiu-Pitesti, linia de metrou Bragadiru-Voluntari, dar si vanzarea la bursa a 15% din actiunile Transelectrica (TEL).

Alte proiecte in care Guvernul roman incearca sa ii atraga pe investitorii chinezi sunt linia metrou Bragadiru-Voluntari, a doua centura a Capitalei si Canalul Dunare-Bucuresti.

La 31 mai 2011, volumul total al schimburilor comerciale ale Romaniei cu China au depasit 1,5 miliarde dolari, din care exportul romanesc in China a fost de circa 209 milioane dolari, iar volumul exportului chinez in Romania a fost de 1,3 miliarde dolari.

In ceea ce priveste volumul investitiilor chineze in Romania, la 31 martie 2011 erau inregistrate aproximativ 10.000 de societati chineze, valoarea investitilor fiind de 389,4 milioane dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri