Cei care vor sa se angajeze anul acesta si sunt dispusi sa se relocheze ar trebui sa consulte ofertele de locuri de munca din Bucuresti, Targu Jiu, Sibiu, Timisoara, Brasov si Ploiesti, acestea fiind orasele in care salariile medii nete depasesc 300 de euro pe luna, scrie Ziarul Financiar.

Elvetia, tara neutra prin definitie, ar putea incepe un razboi: cel impotriva propriei monede care este atat de puternica incat ameninta sa distruga economia tarii, aflam din Capital.

Ajutoarele de stat si costurile de munca reduse au fost principalele arme cu care premierul Emil Boc a incercat sa-i ademeneasca spre a investi in Romania pe oamenii de afaceri chinezi, titreaza Fin.ro. Printre proiectele economice scoase de guvernul roman la masa tratativelor s-au numarat cele care vizeaza reactoarele 3 si 4 ale cen­tralei nuclearo-electrice de la Cerna­voda, noi capacitati de carbune Termo­electrica la Doicesti, autostrada Sibiu - Pitesti, linia de metrou Bragadiru - Voluntari, dar si vanzarea la Bursa a 15% din actiunile Transelectrica (TEL).

Cu patru luni inainte de termenul de deschidere, autostrada Bucuresti-Ploiesti are probleme cu mutarea utilitatilor, poduri neterminate, accesul materialelor pe santier, lucrari de abia atacate. Sunt locuri in care cu greu iti dai seama ca s-a facut ceva, informeaza Romania libera.

Citeste si:

Intalnirea de astazi dintre presedintele francez Nicolas Sarkozy si cancelarul german Angela Merkel ar putea furniza multe raspunsuri la criza datoriilor, dar pana atunci isi fac loc scenariile sumbre. Iesirea Greciei si Portugaliei din UE, reintroducerea marcii in Germania sau chiar scindarea Uniunii Europene – cateva scenarii pentru viitorul Europei, scrie Adevarul.

Din Money.ro aflam ca americanii incearca sa–i convinga pe chinezi sa-si aprecieze moneda, facandu-le o oferta socanta pe filiera Bancii Mondiale. Presedintele acesteia a propus Chinei sa-si pregateasca moneda (yuan-ul) pentru o pozitie cheie „intr-un cos de valute cu rol de rezerva internationala“ care sa ia „locul unui sistem financiar bazat pe dolar“.

Producatorii agricoli se plang de ani buni ca nu-si pot valorifica marfa cum trebuie, din cauza "samsarilor" care paraziteaza sistemul si mai nou, a supermarketurilor, anunta DailyBusiness.ro.