Avansul economiei a fost de doar 0,2% in trimestrul al doilea din acest an, insa datele sunt bine vazute la banca centrala. Cifrele privind evolutia economiei in trimestrul al doilea din 2011 arata bine, iar Romania incepe sa isi pregateasca iesirea din recesiune, sustine Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei.
"Este limpede ca Romania este inca in criza economica, dar cifrele arata mai bine si cred ca incepem sa pregatim iesirea din criza. Exista chiar si un paradox. Romania este in criza economica, fara sa fie in criza financiara", a declarat, pentru wall-street.ro, Adrian Vasilescu (foto), consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei.

In opinia sa, Romania are toate sansele sa isi consolideze iesirea din criza daca indicatori precum somajul sau inflatia nu mai cresc, iar cresterea economica se va consolida si apropia de potential.

"Avand in vedere cifrele anuntate de INS, tind sa spun ca ne apropiem de o consolidare a iesirii din recesiune. Este un semnal pozitiv. Cred ca intre recesiune si criza este un raport ca intre parte si intreg, recesiunea fiind partea si criza intregul", sustine Adrian Vasilescu.

Economia Romaniei a inregistrat un avans de doar 0,2% in trimestrul al doilea din 2011, in serie ajustata sezonier, comparativ cu primele trei luni din acest an. Comparativ cu trimestrul al doilea din 2010, cresterea a fost de 0,3%, la fel ca si avansul inregistrat de economie in prima jumatate din 2011 fata de perioada din anul precedent.

Analistii mizau pe o crestere economica trimestriala de circa 0,3 - 0,4%, mentionand ca activitatea economica a inregistrat o usoara deteriorare in trimestrul al doilea din 2011.

Consilierul guvernatorului BNR explica recent ca Romania "a strans cureaua cu multe miliarde de euro", iar masurile de austeritate adoptatein 2010 au fost "teribil de dure" si cu efecte asupra intregii societati, de la oamenii din clasa de jos pana la magnati, de la microintreprinderi pana la corporatii, dar au fost necesare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri