Aflati care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.
Acuzatii: 2.000.000 de romani fura asigurarile sociale, noteaza EVZ. Din cei opt milioane de asistati social din Romania, circa doua milioane primesc in mod fraudulos ajutoarele, potrivit ministrului Muncii. Primeau ajutoare de la stat "pentru sustinea familiei" cu toate ca aveau masini si tractoare noi, munceau in strainatate si detineau numeroase terenuri. Altii au beneficiat de sprijin de la primarii pentru incalzire fara sa prezinte acte din care sa rezulte ce venituri au sau fara a fi vreodata vizati de anchete sociale.

Promisiuni: Parcarea de la Universitate, gata la primavara, potrivit Romania Libera. Dupa ce lucrarile au batut pasul pe loc timp de aproape sase luni, timp in care s-au descoperit vestigii istorice care au fost analizate de arheologi, lucrarile la parcarea de la Universitate au intrat in normal, iar la inceputul anului viitor ar trebui finalizate. Bucurestenii s-au obisnuit deja sa vada in centrul ora-sului o groapa uria-sa, inconjurata de panouri inalte printre care se zaresc urme de ziduri vechi, ingropate de mult in pamant. Un neavizat ar putea crede ca acolo s-a deschis un santier arheologic, dupa ce mai multi specialisti au venit si au luat la "periat" zona. Timp de mai multe luni, groapa a fost lasata pe mana arheologilor, dupa ce au fost dezvelite zidurile unor biserici stravechi si mai multe oseminte. Dupa ce au fost incheiate cercetarile, constructorii au revenit la treaba pentru ca in groapa respectiva trebuie sa construiasca una dintre cele mai mari parcari subterane din Bucuresti, unde vor putea fi lasate peste 400 de masini.

EVZ: Criza financiara, generata de o mare conspiratie mondiala? O noua teorie conspirationista, emisa de economistul Max Keiser, sustine ca mari fonduri de investitii, alaturi de agentiile de rating, ar sta in spatele noilor probleme ale economiei globale. Scaderi de rating, monede depreciate, populatie care saraceste pe zi ce trece, sute de mii de disponibilizari din mediul public, dar si din cel privat, asa arata, pe scurt, tabloul din ultimii doi ani a unei crize care pare sa fi rabufnit din nou in ultimele luni, pe seama problemelor datoriilor suverane.

Smecherii de la stat isi iau case la pret de cort, informeaza Adevarul. Judecatoria Galati a stabilit ca 37 de locuinte de serviciu apartinand Consiliului Judetean trebuie vandute obligatoriu catre chiriasi la pretul de inventar. Un apartament cu doua camere ajunge sa se vanda chiar si cu 152 de lei, pretul de inventar, adica de aproape o mie de ori sub valoarea lui de piata. Situatie fara precedent in Romania. 37 de apartamente de serviciu apartinand Consiliului Judetean (CJ) Galati vor fi vandute obligatoriu chiriasilor, in urma unei hotarari judecatoresti, la preturi cuprinse intre 152 de lei si 17.000 de lei.

Continua povestea de succes a Germaniei?, citim in Romania Libera. In timp ce tarile din sudul Europei se confrunta in continuare cu criza financiara, guvernul de la Berlin se bucura de o vara linistita - iar populatia este increzatoare ca bunastarea va continua si in anii urmatori; totusi, "miracolul" german ar putea fi tulburat de cresterea prea inceata a consumului. Un articol recent din prestigiosul cotidian american The New York Times, intitulat "Deocamdata, Germania zboara deasupra furtunii economice", lauda performantele tarii aflate nu numai geografic in centrul Europei. Intr-adevar, multi indicatori sunt pozitivi; astfel, rata somajului in luna iulie era de numai 7%, iar doar 9,1% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani nu aveau un loc de munca - in timp ce media europeana este de 20,5%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri