Intrebat despre analiza Reuters conform careia premierul Emil Boc a fost un elev model al austeritatii predate de FMI, dar turbulentele globale de pe piete, cresterea economica slaba si privatizarile intarziate l-ar putea forta "sa taie mai adanc", desi anul viitor va fi unul electoral, Ialomitianu a spus ca Romania a luat masuri bune si crede ca multe tari din Uniunea Europeana ar fi trebuit sa ia unele masuri de reducere a deficitului bugetar asa cum a facut Romania.

Intrebat daca ar mai trebui facute tarieri, ministrul Finantelor a spus: "Romania, in momentul de fata, nu trebuie sa-si mai reduca cheltuielile. Surplusul acela de venituri sa-l dea pentru investitori".

Ialomitianu a mai spus ca Romania are crestere economica si acest fapt "este un lucru foarte bun", iar guvernul Boc trebuie "sa dea bani pentru investitii cat mai mult, pentru a asigura crestere economica si sa nu se mearga pe stimularea consumului, cum s-a intamplat in 2007-2008".

"Eu cred ca lucrul cel mai important este sa dam bani pentru investitii in vederea crearii locurilor de munca. Ne bazam pe toti investitorii straini de buna credinta", a mai spus ministrul Finantelor.