Intreprinderile mici si mijlocii se vor putea inscrie online, din 9 septembrie, in programul guvernamental "Cardul Kogalniceanu", prin care vor beneficia de dobanda subventionata si de garantii de stat la imprumuturi, a declarat vineri premierul Emil Boc.

"Din 9 septembrie, IMM-urile pot sa acceseze pentru a se inscrie in acest program pe site, astfel incat sa poata obtine sprijinul statului la acordarea de subventie la dobanda si de garantare a creditului pe care il pot lua prin acest program", a afirmat Boc, dupa o intalnire cu conducerea Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

El a amintit ca la rectificarea bugetara Guvernul a alocat 24 milioane lei pentru subventii prin acest program.

Boc a adaugat ca FNGCIMM a acordat in acest an garantii pentru IMM-uri in valoare de 300 milioane euro, catre circa 6.000 de solicitanti. Autoritatile estimeaza ca numarul IMM-urilor care vor primi garantii va ajunge la 10.000 pana la finalul anului, potrivit Mediafax.

Prin programul "Cardul Kogalniceanu" statul va garanta in proportie de 80% creditele accesate de intreprinderile mici si mijlocii si va subventiona cu pana la 50% dobanzile acestora. Garantia statului nu va trece insa de 100.000 de lei, iar plafonul de subventionare a dobanzii a fost stabilit la 125.000 de lei/an/beneficiar.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Cati bani a incasat Clujul in urma editiei din acest an a UNTOLD