Ionel Blanculescu, fostul ministru al Controlului din guvernul Nastase, si-a lansat site-ul www.blanculescu.ro/, specializat in analiza fenomenului economic global si national.

Site-ul cuprinde 3 domenii:

Analiza economica a saptamanii, care apare in fiecare luni si prezinta o sinteza a ceea ce s-a intamplat important in economie, atat pe plan international, cat si national, in saptamana trecuta. Analiza va incerca sa surprinda ceea ce nu rezulta la prima vedere din informatiile economice receptate, adica sa patrunda dincolo de aparentele de multe ori atat de inselatoare. In acest domeniu mai apar diferite analize efectuate in ultimii 3 ani, care au fost difuzate in media si pe care le-am considerat inca de actualitate;

Previziuni financiare, bazate pe analizele curente asupra fenomenului economic
. “Astfel de previziuni am efectuat inca de la declansarea crizei economice globale”, spune consultantul.

Sa intelegem actualitatea economica reprezinta un mod pragmatic si operativ de a explica evenimentele economice ale zilei, oriunde s-ar petrece acestea, pe cat posibil in timp real. “Este foarte important sa intelegem ce se ascunde dincolo de aparente, prin surprinderea adevaratelor valente ale evenimentelor economice in curs. Cu totii cunoastem ca suntem supusi unui proces generalizat de manipulare,pentru formarea unor convingeri si apoi a unor manifestari proprii, in consonanta cu interesele celor aflati in spatele acestora.”

Blanculescu mizeaza si pe interactivitate, desigur in masura timpului pe care il are la dispozitie, “resursa atat de scumpa, pe care incercam cu totii sa o gestionam cat mai eficient.

El spune este influentat de cei doi mentori pe care-i are, marii economisti ai lumii, Nouriel Roubini si Joseph E. Stiglitz, ceea ce spera ca ii va conferi suportul necesar pentru a va furniza analize de calitate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Circ penibil pe seama impozitarii cu 85% a salariilor compensatorii