Cum arata profilul celor mai puternici executivi din Romania, care sunt solutiile pentru finantarea finalizarii autostrazii Transilvania, cine sunt cei mai mari asfaltatori, cum ne putem proteja banii de un al doilea val al crizei si ce se ascunde in spatele afacerilor de succes - aflati raspunsurile la toate aceste intrebari din selectia celor mai importante stiri de business de azi.
Ziarul Financiar ii prezinta pe executivii care conduc cele mai profitabile zece companii din Romania. "Varsta celor mai puternici executivi locali este cuprinsa intre 45 si 60 de ani, conduc afaceri cumulate de peste 10 miliarde de euro, gestioneaza peste 60.000 de angajati si castiga minimum 12.000 de euro pe luna - acesta este profilul managerilor care conduc una din primele zece companii de pe piata locala in functie de profit".

Evenimentul Zilei scrie care sunt solutiile pentru autostrada Transilvania, in era post-Bechtel. "Un imprumut de 1,3 miliarde de euro, concesiune sau fonduri de la bugetul de stat - acestea sunt cele trei solutii analizate de CNADNR pentru a construi restul de autostrada".

Adevarul ne invata cum ne putem proteja banii de un al doilea val al crizei. "Investitiile in aur si in actiunile lichide listate la Bursa de Valori au cele mai mari sanse sa creasca pana la finalul acestui an. Valoarea plasamentelor in banci va fi erodata de inflatie si de taxe".

Financiarul a aflat ca asfaltatorii au avut inca un an profitabil. Marele castigator este Delta ACM. "Compania lui Florea Diaconu ameninta pozitia de rege a lui Dorin Umbrarescu dupa ce a castigat licitatii de peste 1 miliard de lei in acest an".

Gandul ne dezvaluie secretele din spatele strategiilor de management. "Toate organizatiile isi doresc sa ajunga numarul unu pe piata pe care activeaza. Insa, odata ajunse acolo, eforturile de a se mentine sunt si mai mari decat cele depuse in drumul spre succes. Pentru ca in fiecare zi se nasc alti potentiali competitori care isi fixeaza un singur obiectiv: sa detronezii liderii".




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri