Cererile au putut fi depuse in perioada 24 mai - 16 august, iar valoarea maxima admisa a unei finantari nerambursabile este de 20 milioane lei.

"In cadrul acestui apel au fost depuse 163 de cereri de finantare. Valoarea totala a proiectelor depuse este de 3,398 miliarde lei, valoarea finantarii nerambursabile totale solicitate fiind de 1,356 miliarde lei (depasind de circa 3,4 ori bugetul alocat)", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), care gestioneaza proiectul prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice".

Cererile de finantare urmeaza sa fie evaluate, procedura care implica trei etape, respectiv verificarea conformitatii administrative, verificarea eligibilitatii proiectelor si solicitantilor si evaluarea tehnico-financiara.

"Verificarea conformitatii administrative va fi efectuata de catre personalul cu atributii in acest sens din cadrul Autoritatii de Management, verificarea eligibilitatii si evaluarea tehnico - financiara fiind efectuate cu sprijinul unor experti evaluatori externi, angajati in baza unui contract de asistenta tehnica", se mai arata in comunicat.