Udrea a semnat contracte pentru proiecte de 68 mil. lei in Valea Jiului

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a semnat, saptamana aceasta, in Valea Jiului, contracte pentru mai multe proiecte de investitii, in valoare totala de peste 68 de milioane de lei, vizand infrastructura rutiera, sisteme de supraveghere video si modernizarea unor unitati medicale, informeaza Mediafax.

Elena Udrea (foto) a semnat in trei localitati din Valea Jiului, contractele unor proiecte in valoare totala de 68.397.143, 56 lei, pentru municipiile Petrosani si Lupeni, precum si pentru orasul Uricani.

Ministrul Udrea a declarat ca implementarea acestor proiecte, alaturi de celelalte aflate in derulare in domeniul turismului, va duce la cresterea calitatii vietii oamenilor din aceasta zona a tarii si la crearea de noi locuri de munca.

"Avem proiecte mari de dezvoltare a infrastructurii, construire, reabilitare si modernizare de drumuri, canalizare, infrastructura turistica. Sunt solutii pentru ca oamenii din aceasta zona sa aiba locuri de munca si sa se poata sustine singuri. Semnam proiecte cu finantare eropeana, iar banii acestia, in mod cert, vor ajuta la cresterea calitatii vietii, vor face mai atractiv orasul. Daca reforma in domeniul sanatatii a presupus inchiderea sau transformarea in camine de batrani sau centre de permanenta a unor unitati medicale, programele europene prin POR vin sa sprijiine dotarea unitatilor medicale, chiar intr-un context economic fragil", a declarat Udrea.

In municipiul Lupeni, ministrul a semnat, alaturi de primarul PSD Cornel Resmerita, un proiect de reabilitare a Palatului Cultural, in valoare de 9.124.522,87 lei, unul de supraveghere video a localitatii, in valoare de 832.452,81 lei, si unul de reabilitare si modernizare a unor strazi, in valoare de 33.199.199,83 lei.

La Petrosani, unde primar este democrat-liberalul Tiberiu Iacob-Ridzi, Udrea a semnat un proiect pe fonduri europene in valoare de 18.767.254, 96 lei pentru reabilitarea, modernizarea si achizitionarea de echipamente pentru ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Urgenta Petrosani.

O alta localitate pentru care ministrul a semnat un contract de finantare este orasul Uricani, condus de social-democratul Danut Buhaescu. Proiectul de modernizare, reabilitare si dotare cu echipamente de specialitate a cabinetelor care functioneaza la Uricani, aferente ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal Lupeni, are o valoare de 6.473.713,09 lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri