Premierul: Circa 370.000 de firme vor transmite trimestrial declaratia unica

Circa 370.000 de firme cu o cifra de afaceri de pana la 100.000 de euro si maxim doi angajati vor transmite trimestrial, nu lunar, ca in prezent, declaratia unica privind contributiile sociale si impozitul pe venit, potrivit premierului Emil Boc, citat de Mediafax.

"Firmele care au doi angajati si o cifra de afaceri de maximum 100.000 de euro, adica aproximativ 370.000 de firme, nu vor mai depune declaratia unica lunar, ci trimestrial. Asta inseamna ca firme mai mici, ONG-uri, PFA, vor avea un sprijin din partea statului in debirocratizarea mecanismului de functionare", a declarat Boc la postul national de radio.

El a aratat ca aceasta este una dintre modificarile care vor fi aduse Codului Fiscal si face parte din strategia de sustinere a mediului de afaceri.

Boc a enumerat mai multe prioritati legislative ale Guvernului pentru sesiunea parlamentara care va incepe la 5 septembrie.

Adoptarea Legii bugetului de stat pentru 2012, stabilirea coordonatelor salariale pentru anul viitor conform Legii salarizarii, implementarea masurilor de sustinere economica, precum modificarea Codului Fiscal, si stabilirea ajutoarelor de incalzire sunt prioritatile Guvernului in viitoarea sesiune parlamentara, a spus el.

Boc a anuntat inca din luna februarie ca firmele cu putini angajati ar putea depune trimestrial declaratiile unice.

Procedura declaratiei unice ("Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate" - 112) a intrat in vigoare la 1 ianuarie. Documentul trebuie transmis administratiilor financiare pana la data de 25 a fiecarei luni, pentru impozitul pe venit si contributiile sociale din luna anterioara raportarii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri