Boc vrea "pe masa" capul sefului ANPM

Premierul Emil Boc a declarat ca "trebuie sa fie pus pe masa capul sefului Agentiei de Protectie a Mediului" daca Romania va fi suspendata de la tranzactionarea certificatelor verzi, el precizand ca vrea "capete jos" pentru ca "cei vinovati trebuie sa plateasca", scrie Mediafax.

"Capul sefului Agentiei de Protectie a Mediului trebuie sa fie pe masa daca acest lucru se va intampla. Vreau un plan foarte, foarte riguros ca in maximum sase luni sa se poata relua tranzactionarea acestor certificate, dar vreau capete jos daca o asemenea decizie se ia impotriva Romaniei si cei vinovati sa plateasca", a declarat primul-ministru.

Statul roman pierde sute de milioane de euro din cauza iminentei suspendari de cel putin cateva luni de la tranzactionarea certificatelor de emisii de carbon, situatie generata de neregulile la intocmirea inventarului national de emisii, pentru care seful ANPM, Iosif Nagy, urmeaza sa fie demis.

Informatia privind suspendarea tranzactiilor a fost confirmata, vineri, la Targu Mures, de catre ministrul Mediului Laszlo Borbely, care a afirmat ca este posibil ca Romania sa fie suspendata, luni, de la tranzactionarea certificatelor de emisii de carbon, pentru o perioada care spera sa nu depaseasca sfarsitul anului.

Borbely Laszlo a spus ca Romania are, incepand din 2007, obligatia de a raporta Comitetului de Conformare - Ramura de Implementare a Protocolului de la Kyoto inventarul de emisii de gaze, insa in momentul preluarii mandatului de ministru a constatat ca nu s-a facut nimic in acest sens, motiv pentru care s-au initiat sase studii, care vor fi gata insa doar spre sfarsitul anului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri