Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, a declarat, vineri, la Targu Mures, ca va schimba conducerea Agentiei de Protectie a Mediului "probabil luni" si ca deja s-a gandit la persoana care ar putea sa il inlocuiasca pe actualul sef, transmite Mediafax.

Borbely a afirmat ca este posibil ca Romania sa fie suspendata, luni, de la tranzactionarea certificatelor de emisii de carbon, din cauza unor deficiente legate de ANPM si ca va lua in acest caz “masuri administrative”.

“Voi face modificari in structura conducerii ANPM. Conducerea va fi schimbata, probabil, luni”, a spus Borbely, care a adaugat ca s-a gandit deja la persoana care ar putea sa il inlocuiasca pe actualul sef al ANPM, Nagy Iosif.

Intrebat daca intentioneaza sa il schimbe pe Nagy Iosif si daca Romania va evita suspendarea tranzactiilor cu certificate verzi, Borbely a raspuns afirmativ.

“Asteptam pana luni, dar au fost unele probleme si probabil nu-mi voi schimba decizia. Probabil schimbarea o voi face luni”, a conchis acesta.

Decizia finala in privinta suspendarii Romaniei de la tranzactionarea certificatelor de emisii de carbon va fi anuntata luni, la doua zile dupa incheierea unei reuniuni a Comitetului de Conformare - Ramura de Implementare a Protocolului de la Kyoto, documentul in baza caruia statele semnatare primesc aceste certificate de emisii, cunoscute si drept "certificate de poluare" sau "certificate verzi".

Suspendarea Romaniei a fost propusa la precedenta reuniune a forului, desfasurata in perioada 6 - 8 iulie la Bonn, in Germania. Conform procedurii, desi concluziile intalnirii din iulie sunt preliminare, la reuniunea din 25-27 august, tinuta tot la Bonn, Romania nu mai are dreptul la o noua audiere, ci doar la o "declaratie oficiala".


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si