Ministerul Dezvoltarii vrea sa preia Agentia de Cadastru si Publicitate Imobiliara

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) vrea sa preia Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI), aflata in prezent in subordinea Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), si a elaborat in acest sens un proiect de ordonanta de urgenta.

Proiectul vizeaza modificarea si completarea Legii 7/1996, privind cadastrul si publicitatea imobiliara, informeaza Mediafax.

Initiativa este justificata, printre altele, de "interconditionarea activitatilor MDRT cu cele ale ANCPI" pentru realizarea obiectivelor comune privind politicile sectoriale pentru planificarea dezvoltarilor regionale si inregistrarea sistematica in cadastru si cartea funciara, precum si de necesitatea corelarii politicilor de dezvoltare teritoriala cu cele de administrare a terenurilor, sustine MDRT in proiectul ordonantei.

In termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a ordonantei se va incheia un protocol de predare-primire intre MAI si MDRT, care va cuprinde prevederile bugetare, executia bugetara pana la data transferului si structurile de personal preluate.

Personalul agentiei si al institutiilor subordonate acesteia vor beneficia de salariile si de drepturile avute anterior, iar spatiile in care functioneaza oficiile de cadastru si publicitate imobiliara vor fi preluate de asemenea de catre MDRT.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri