In cadrul anchetei de conjunctura din august, managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural +3%) si a numarului de salariati (soldul conjunctural de -1%), se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS), citat de Mediafax.

Pentru unele dintre activitati se va inregistra tendinta de crestere in ceea ce priveste estimarea productiei si anume: fabricarea bauturilor si fabricarea hartiei si a produselor din hartie (solduri conjuncturale +20%), fabricarea altor produse din minerale nemetalice (sold conjunctural +16%) si fabricarea altor mijloace de transport (sold conjunctural +14%).

Totodata, preturile produselor industriale se vor majora moderat in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +9%).

In activitatea de constructii se va inregistra o relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural +1%), a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural -3%) si a numarului de salariati (sold conjunctural -4%). Pentru preturile lucrarilor de constructii, se preconizeaza crestere moderata a acestora (sold conjunctural +10%).

Citeste si:

In sectorul de comert cu amanuntul managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni tendinta de crestere moderata a activitatii economice (sold conjunctural +7%) si a volumului total al vanzarilor de marfuri (sold conjunctural +6%).

Volumul comenzilor adresate de catre unitatile comerciale furnizorilor de marfuri, precum si numarul de salariati vor inregistra o relativa stabilitate, in timp ce preturile de vanzare cu amanuntul vor urca moderat.

Conform estimarilor din luna august 2011, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste relativa stabilitate (sold conjunctural -5%). In acelasi timp, se preconizeaza o scadere moderata a numarului de salariati si o crestere usoara a preturile de vanzare sau de facturare a prestatiilor.