Guvernul vrea sa dea posibilitatea firmelor sa plateasca mai intai principalul unei datorii catre bugetul de stat si ulterior penalitatile, potrivit premierului emil Boc, astfel incat acestea sa nu produca alte penalitati si sa influenteze negativ activitatea firmelor, afectate de criza, scrie Mediafax.
"Studiez si vreau sa gasesc toate modalitatile prin care sa ajutam firmele ca atunci cand au de platit la bugetul de stat, in primul rand sa plateasca principalul si nu accesoriul. Ce inseamna in termeni obisnuiti: firmele au de platit 10 lei, daca nu ii platesc la timp, au penalitati de intarziere.

Cand mergi sa achiti la Fisc, Fiscul ia mai intai penalitatile in ordinea istorica, iti ia datoria cea mai veche si penalitatile, iar principalul ramane si genereaza pierderi. Vreau ca omul sa aiba posibilitatea sa aleaga principalul, ca sa poata curma sursa penalitatilor", a spus Emil Boc (foto) la postul tv B1.

El a adaugat ca Guvernul studiaza directivele europene in domeniu si va gasi o solutie intr-un interval cat mai scurt, pentru a sprijini mediul de afaceri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri