Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) va plati 138,62 milioane lei (32,8 milioane euro), fara TVA, consortiului romanesc Spedition UMB-Consitrans-Iptana pentru a moderniza doua tronsoane, in lungime totala de 103 kilometri, din DN 71 Baldana-Targoviste-Sinaia.
Consortiul Spedition UMB-Consitrans-Iptana a castigat contractul prin licitatie, iar acesta a fost semnat luni cu CNADNR, prin Directia Regionala de Drumuri si Poduri Bucuresti, scrie Mediafax.

Contractul va fi finantat de la bugetul de stat si vizeaza servicii de proiectare, precum si executia tronsoanelor de la kilometrul 0 la 44+130, si de la kilometrul 51+041 la 109+905, se arata intr-un comunicat al CNADNR.

Proiectarea va dura doua luni, executia zece luni, iar perioada de garantie va fi de zece ani.

Spedition UMB este controlata de omul de afaceri Dorin Umbrarescu, care mai detine si Tehnostrade, o alta firma de constructii. Cele doua au licitat pentru diverse proiecte in Romania, castigand unele dintre acestea. Cele mai recente exemple sunt castigarea unui contract pentru reabilitarea a 149 de kilometri de drumuri judetene si 188 kilometri de drumuri de interes local din judetele Suceava si Botosani pentru 551,9 milioane lei si constructia a 10 km ai tronsonului de autostrada Timisoara-Lugoj, in parteneriat cu o firma din Italia.

Firma Consitrans Bucuresti a fost infiintata in 1991 si este detinuta de omul de afaceri Eduard Hanganu. Domeniul de activitate il reprezinta proiectarea, servicii de consultanta si asistenta tehnica pentru lucrarile de constructii de drumuri. Clientii firmei sunt CNADNR, CFR SA, Administratia Strazilor Bucuresti si mai multe consilii judetene si locale.

IPTANA (Institutul de Proiectari Transporturi Auto, Navale si Aeriene) a fost implicata, printre altele, in calitate de proiectant sau consultant, la proiecte de infrastructura pentru porturile Constanta si Mangalia, Aeroporturile Henri Coanda, Sibiu si Bacau, dar si la mai multe sosele de centura.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri