Numarul somerilor BIM (in varsta de 15-74 ani) estimat pentru luna iulie este de 707 mii persoane, in scadere usoara atat fata de luna precedenta (713 mii), cat si fata de aceeasi luna din anul precedent (718 mii), a informat Institutul National de Statistica (INS), potrivit Mediafax.

Rata somajului pentru barbati o depaseste cu 0,7 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 7,6 la suta in cazul persoanelor de sex masculin si 6,9 la suta in cazul celor de sex feminin).

Pentru persoanele adulte (25-74 ani) rata somajului a fost estimata la 5,9 la suta pentru luna iulie 2011 (6,2 la suta in cazul barbatilor si 5,5 la suta in cel al femeilor).

Citeste si:

Numarul somerilor in varsta de 25-74 ani reprezinta 74,3 la suta din numarul total al somerilor BIM estimat pentru luna iulie 2011.

INM precizeaza ca sursa datelor o constituie Cercetarea statistica asupra fortei de munca in gospodarii (AMIGO) care se realizeaza trimestrial, in conformitate cu Regulamentul Consiliului si Parlamentului European 577/1998 cu privire la organizarea unei anchete statistice selective asupra fortei de munca in Comunitatea Europeana.

Somerii in sens BIM sunt persoanele in varsta de 15-74 ani care indeplinesc simultan urmatoarele 3 conditii: nu au un loc de munca; sunt disponibile sa inceapa lucrul in urmatoarele doua saptamani; s-au aflat in cautare activa a unui loc de munca, oricand in decursul ultimelor patru saptamani.