Din cele 15 ministere, doar 6 au publicat, pana azi-dimineata (1 septembrie), lista investitiilor finalizate in 2009-2010 si a celor programate pentru anul acesta. Daca Ministerul Justitiei a ales sa publice doar obiectivele investitiilor, nu si valoarea aferenta acestora, alte ministere au oferit informatii detaliate pentru fiecare companie aflata in subordine, ca in cazul Ministerului Economiei.
Premierul Emil Boc a solicitat acum o saptamana ca ministerele si companiile pe care le controleaza sa publice, pe site-urile proprii, pana la 31 august, investitiile care urmeaza sa fie finalizate in acest an, precum si proiectele incheiate in perioada 2009-2010.

Pana in dimineata zilei de 1 septembrie insa, doar sase dintre acestea au publicat pe site-urile proprii informatiile solicitate de premier.

Iata care sunt acestea, potrivit datelor centralizate de Wall-Street.ro:

1. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a afisat pe site-ul sau atat lista obiectivelor de investitii cu finantare de la buget care se dau in exploatare in 2011, cat si cele care s-au finalizat in anii 2009 si 2010. Investitiile pentru anul acesta totalizeaza 83,4 milioane lei pentru lucrari de reabilitare, modernizare si consolidare.

2. Pe site-ul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) sunt listate investitiile ministerului din perioada 2009-2011, precum si pe cele ale structurilor aflate in coordonarea sa directa si la care MCSI indeplineste atributiile pe care statul roman le are in calitate de actionar.

Cele mai multe fonduri au fost si sunt absorbite de Posta Romana si de SN de Radiocomunicatii. Astfel, Posta Romana are pentru anul acesta investitii in valoare de aproape 117 milioane lei. La SN de Radiocomunicatii, totalul investitiilor din 2011 se ridica la 213,1 milioane lei, dintre care 180,5 milioane lei reprezinta fondurile pentru lucrarile noi.

3. Ministerul Justitiei a postat pe site-ul o lista cu obiectivele de investitii incepand cu 2009 si pana in prezent, dar fara valorile aferente.

4. Pe site-ul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii se gasesc atat informatii despre investitiile din 2009-2011, cat si cele care au fost demarate dupa 31 august anul curent. Investitiile cu termen de finalizare in 2011 insumeaza peste 20,2 miliarde lei, iar cele care au fost demarate dupa 1.01.2009 si care se vor incheia dupa 31.12.2011 totalizeaza 48,2 miliarde lei. Obiectivele de investitii demarate dupa 31 august presupun investitii de 26,4 miliarde lei.

5. Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a publicat pe site-ul sau lista obiectivelor de investitii finalizate in 2009-iunie 2011, precum si pe cea aferenta celui de-al doilea semestru al anului curent. Hidroelectrica a avut si are printre cele mai mari investitii dintre toate companiile subordonate de MECMA. Producatorul de energie electrica a realizat investitii de 2,3 miliarde lei in perioada 1.01.2009-31.06.2011, iar pentru semestrul al doilea acestea se vor cifra la 2 miliarde lei.

6. Ministerul Mediului si Padurilor a realizat, potrivit informatiilor de pe site-ul sau, investitii mai mari in 2011 decat in anii precedenti – 2010 si 2009. Investitiile programate pentru anul acesta se ridica la 1,3 miliarde de lei.

Celelalte ministere - Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Culturii si Patrimoniului National, Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Sanatatii nu publicasera, pana la ora redactarii acestei stiri informatii legate de investitii.













Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri