Peste un milion de romani beneficiaza ilegal de pensii si ajutoare sociale, iar daca acestia nu ar primi bani ar fi fonduri suficiente pentru a asigura "pensii decente", apreciaza ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.

"Avem peste un milion de oameni care in tara asta iau pensii si ajutoare sociale fara sa aiba dreptul, si tuturor ne-a placut sa facem lucrul acesta. Si cei care au luat banii, si cei care au dat posibilitatea in mod ilegal ca aceste persoane sa obtina acte de pensii si ajutoare sociale, si astazi suntem suparati", a spus Udrea intr-o conferinta de presa.

Ea a continuat apreciind ca fara aceste plati ar ramane fonduri suficiente care sa permita asigurarea unor "pensii decente".

"(Pensiile, n.r.) nu sunt corecte pentru ca in 20 de ani au ajuns sa profite de sistem peste un milion de oameni care nu aveau dreptul sa primeasca acesti bani. Cand oamenii acestia nu vor mai primi bani, vor fi destul de multi bani sa primeasca o pensie decenta cei care cu adevarat au muncit si au dreptul la pensie", a mai spus ministrul, la conferinta privind un contract de finantare pentru modernizarea parcului Drumul Taberei (Moghioros) din Bucuresti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Vânzările de produse în România au crescut cu aproape 40% 
Setari Cookie-uri