Presedintele Traian Basescu a spus, duminica, la Scoala de vara a tineretului PDL, ca Romania trebuie sa-si maximizeze capacitatea de a valorifica resursele naturale intrand in parteneriate si aducand tehnologii, scrie Mediafax.

"Trebuie sa ne maximizam capacitatea de a valorifica resursele naturale si asta si prin aducerea de tehnologii si prin intrarea in parteneriate pentru ca aici e o problema. Poti sa intri in parteneriate pentru a aduce tehnologie la exploatarea sarii spre exemplu, foarte bine. Daca Romania va reusi sa creeze cantitati excedentare de sare pentru export, asta va fi in avantajul Romaniei. Daca va reusi sa exploateze cuprul in asa fel incat sa poata exporta cuprul este foarte bine", a declarat Traian Basescu.

El a precizat ca nu este adeptul neexploatarii resurselor si ca acestea nu trebuie tinute in pamant doar pentru ca "sunt ale noastre".

"In niciun caz nu sunt adeptul unei uitari a acestor resurse. Sa le tinem in pamant acolo ca sunt ale noastre. Daca sunt in pamant nu folosesc nimanui. Trebuie scoase, exploatate, mai ales ca Romania are resurse naturale in unele domenii, care o pot aseza pe locurile de prim rang in economia Uniunii Europene", a mai spus Basescu.

El a precizat ca, in prezent, sarea se exploateaza rentabil si ca atat el, cat si Guvernul s-a opus, la un moment dat, privatizarii Regiei Sarii.

"Sarea trebuie continuat sa fie exploatata. Categoric da, trebuie marite redeventele, trebuie sa incercam ca prin exploatarea resurselor naturale sa marim competitivitatea Romaniei si din resursele exploatate, in masura in care putem, trebuie sa tragem maxim de foloase. Spre exemplu, la un moment dat, s-a pus problema privatizarii Regiei Sarii, eu m-am opus, Guvernul s-a opus, a ramas sarea in exploatarea noastra. Sunt atatea tari in Europa care au nevoie de sare si noi reusim sa exportam putina sare pentru ca atata avem, doar in sezonul de iarna si doar sare bruta", a mai spus seful statului.

Presedintele Traian Basescu s-a aflat, duminica, la Scoala de vara a tineretului democrat-liberal, ale carei lucrari s-au desfasurat incepand de joi la Eforie Nord.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Guvernul nu ia în calcul o restructurare a aparatului administrativ
Setari Cookie-uri