Aflati care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.
"Romania a incasat patru lovituri in politica externa, dar diplomatii ei vorbesc despre teorii internationale", scrie Ziarul Financiar.

UE refuza Romaniei intrarea in Spatiul Schengen. Printr-un precedent neintalnit, Spania inchide piata muncii pentru romani. UE taie din fondurile structurale acordate Romaniei, in vreme ce o comisie a ONU blocheaza Bucurestiul pe piata tranzactiilor cu certificate de emisii de carbon (de cel putin 1,5 mld. euro). De unde vine esecul?

"Incotro se indreapta Romania intr-o lume in deriva", titreaza Money.ro.

O America in pana de idei, o Europa ruginita si o oarecare tara, numita Romania, care isi chinuie economia cu prostia. Cam asa s-ar creiona, in mare, tabloul zilelor noastre, cel putin dupa analizele specialistilor. Incotro ne indreptam?

"Cat ar costa crahul zonei euro? Pana la 11.500 euro/cap de locuitor, doar in primul an", scrie Financiarul.ro.

Intr-un exercitiu de imaginatie, analistii bancii UBS au calculat cosecintele economice si politice ale unui asemenea scenariu. Astfel, ei au ajuns la concluzia ca renuntarea unei tari de amploare relativa la moneda unica va costa cetatenii ei intre 9.500 si 11.500 euro pe cap de locuitor in primul an. Pe ansamblu, asta inseamna 40-50% in PIB.

"Uite taxa, nu e taxa, e impozit! Cum se joaca Guvernul cu banii soferilor", scrie, de asemenea, DailyBusiness.ro.

Lazslo Borbely, ministrul Mediului, a anuntat cu nonsalanta, ca din 2012 sau din 2013, statul va renunta la proaspata taxa de inmatriculare si va introduce un impozit auto in functie de gradul de poluare si vechimea masinii, botezat “carte verde”. Analistii au explicat, pentru DailyBusiness.ro, cum ar putea functiona acesta si ce efecte ar avea in economie.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri