Compania Nationala Imprimeria Nationala (CNIN) a reluat licitatia pentru introducerea cardului electronic de asigurari de sanatate, contract estimat la 110,8 milioane de lei (TVA inclus), dupa ce prima procedura de atribuire a fost anulata in urma unei contestatii depuse de Ericsson Romania, scrie Mediafax.
Noul anunt de participare a fost publicat luni, 5 septembrie, pe site-ul e-licitatie.ro.

Termenul limita de depunere a ofertelor expira in data de 20 octombrie, ora 09:00, acestea urmand sa fie deschise o ora mai tarziu.
Garantia de participare se ridica la 1,7 milioane de lei, la care se adauga una de buna executie reprezentand 5% din valoarea fara TVA a contractului subsecvent (89,36 milioane de lei).

Contractul va avea o durata de 9 luni de la data atribuirii si va fi finantat din surse proprii.

CNIN are calitate de unitate centralizata de achizitii, iar Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) de autoritate contractanta.
La licitatie se pot inscrie ofertanti care au inregistrat, in ultimii trei ani, o cifra de afaceri de cel putin 170 milioane de lei, se precizeaza in caietul de sarcini.

In iulie, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a anulat licitatia privind achizitionarea unei solutii IT pentru introducerea cardului electronic de asigurari de sanatate, dupa ce Ericsson Telecommunications Romania a contestat procedura de atribuire a contractului, estimat la 110,1 milioane lei, cu TVA inclusa.

Prin documentul inaintat CNSC, subsidiara locala a grupului suedez de telecomunicatii a solicitat anularea procedurii de atribuire sau anularea in parte a documentatiei de atribuire si aplicarea masurilor corective care se impun.

Contestatarul si-a motivat demersul prin faptul ca documentatia de atribuire intocmita de autoritatea contractanta incalca prevederile legale in materia achizitiilor publice si ingradeste accesul ofertantilor la procedura.

Primul anunt de participare pentru cardul electronic de asigurari de sanatate a fost publicat de CNIN pe site-ul www.e-licitatie.ro <http://www.e-licitatie.ro> la finele lunii mai.

Data limita pentru depunerea ofertelor a expirat la 17 iunie, dupa ce pana la 3 iunie, cand a expirat termenul initial prevazut in anuntul de participare, nu s-a depus nicio oferta. Ericsson Telecommunications Romania a depus contestatia la 10 iunie.

Prin introducerea cardului electronic de asigurari de sanatate, autoritatile intentioneaza identificarea si verificarea eligibilitatii pacientului din punct de vedere al calitatii de asigurat, a furnizorului de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale, cat si accesul si utilizarea datelor medicale.

Astfel, va fi introdus un mecanism suplimentar de control pentru evidentele, raportarile si decontarile serviciilor medicale, iar acesta va asigura accesul rapid al furnizorilor de servicii medicale la un minim de date medicale necesare deciziei medicale, in special in caz de urgente medicale.

Totodata, implementarea cardului national de asigurat va permite valorificarea tehnologiilor actuale privind accesul si schimbul de date in conditii de deplina siguranta si protectie a datelor cu caracter personal, conform legislatiei in vigoare si recomandarilor Uniunii Europene.
Cardul national va fi emis individual pentru fiecare asigurat si distribuit la domiciliu prin posta.

Solutia informatica care va gestiona cardul electronic va fi calibrata pentru a gestiona un numar de 15 milioane de asigurati, 50.000 de medici, din care 12.000 medici de familie, 15 milioane de consultatii/an, 22 milioane de tratamente/an, 3,5 milioane de vaccinari/an, 20 milioane de analize de laborator/an, 2,7 milioane de vizite la domiciu/an si 5,4 milioane de internari in spitale/an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri