VESTI BUNE: Productia industriala, in crestere

Productia industriala, in serie ajustata, a urcat cu 7,4% in primele sapte luni fata de aceeasi perioada a anului trecut, crestere sustinuta de industria prelucratoare, industria extractiva si de productia si furmizarea de energie electrica, termica si gaze, potrivit datelor INS.

Cele trei sectoare industriale au crescut cu 8%, 5,3% si, respectiv, cu 4,9%, informeaza Mediafax.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor intermediare (+13,4%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+7,7%), industria bunurilor de capital (+6,6%), industria energetica (+4,2%) si industria bunurilor de uz curent (+1,6%).

Doar in luna iulie, productia industriala in serie ajustata a crescut fata de luna precedenta cu precedenta cu 1,2%, datorita avansului inregistrat de industria prelucratoare (+1,7%).

Industria extractiva si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au inregistrat reduceri de 4,1%, respectiv 2,5%.

Pe marile grupe industriale, in iulie fata de iunie, s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de folosinta indelungata (+4,6%), industria bunurilor de uz curent (+3%) si industria bunurilor intermediare (+1,6%). Industria energetica a scazut cu 2,3%, iar industria bunurilor de capital cu 0,7%.

Fata de aceeasi luna a anului precedent, productia industriala a avansat cu 5%, datorita cresterilor industriei prelucratoare (+5,6%) si productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+2,7%). Industria extractiva a coborat cu 3,4%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri