Presedintele Traian Basescu sustine ca lumea civilizata nu va iesi din criza pana cand nu va fi schimbat sistemul, care trebuie sa nu mai fie axat pe "traitul din bani obtinuti in viitor", informeaza Mediafax.
"Pana cand nu vom modifica si corecta sistemul, lumea civilizata nu va iesi din criza. Ne trebuie un alt tip de abordare decat cel generat de politicieni si bine primit de populatie in ultimii 30-40 de ani. Trebuie sa invatam un lucru esential pe care aceasta criza ni-l spune minut cu minut, si anume ca nu putem trai la nesfarsit din bani pe care sa-i obtinem in viitor si ca cea mai corecta abordare este cea prin care traiesti prin resurse", a afirmat seful statului.

El a explicat sa statul social a fost un instrument de lupta al sistemului capitalist impotriva celui comunist: "O lupta politica ce a fost necesara pana acum 20 de ani. Din pacate, politicieni din lumea civilizata nu au stiut cand sa o opereasca, au mers cu ea inainte pana cand au supradimensionat statele".

Traian Basescu a mai spus ca statul social a ajuns sa acopere un tip de coruptie a politicienilor din toata lumea prin cumpararea de voturi prin programe sociale.

"Statul social a ajuns sa acopere un tip de coruptie a politicienilor din toata lumea civilizata. Cum? Prin cumparare de voturi cu programe sociale lansate cu un an inainte de alegeri. Marile datorii s-au facut in numele culegerii de voturi. Programele sociale extrem de costistoare din toate tarile capitaliste europene au dus astazi tari ca Italia, Marea Britanie, Spania, Portugalia, Grecia si multe altele in situatia dee a nu se mai putea imprumuta pentru a sustine propriile programe sociele", a declarat Basescu.

El a mentionat ca trebuie inventat un nou tip de stat care sa se adreseze oamenilor prin crearea de locuri de munca pentru ca un stat asistential nu poate genera progres.

"Va trebui sa inventam un stat care sa se adreseze oamenilor, dar in primul rand creandu-le locuri de munca, si nu dandu-le asistenta. Statul asistential nu mai poate functiona nici in Romania , nici in Italia, Spania, Portugalia, Grecia, nicaieri. Statului asistential putem sa ii punem eticheta de stat falimentar. Un astfel de stat nu poate genera progres societatii", a adaugat Basescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri