Preturile de consum au scazut in august, pentru a treia luna consecutiv, inflatia anuala coborand astfel la 4,25%, foarte aproape de tinta bancii nationale, arata datele publicate de Institutul National de Statistica (INS).
In luna august 2011, fata de luna anterioara, preturile marfurilor alimentare au scazut cu 1,4%, preturile marfurilor nealimentare au ramas relativ neschimbate, in timp ce tarifele serviciilor au crescut cu 0,8%.

Comparativ cu august 2010, marfurile alimentare s-au scumpit cu 3,78%, cele nealimentare cu circa 5%, in timp ce preturile medii la servicii s-au apreciat cu 3,5%.

Pentru acest an, Guvernul estimeaza o rata a inflatiei de 4,8%, cu putin sub prognoza bancii centrale.

BNR a revizuit in luna mai in urcare prognoza de inflatie pentru 2011 de la 3,6% la 5,1%, cu mai mult de un punct peste limita superioara a intervalului de variatie tintit, de 2-4%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri