Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) va plati noi despagubiri, de 9,89 milioane lei, ca urmare a schimbarii proiectului tehnic, pentru exproprierile necesare constructiei autostrazii Bucuresti-Ploiesti, care are ca termen de finalizare luna decembrie.
"Urmare modificarilor survenite in Proiectul Tehnic al autostrazii Bucuresti-Ploiesti, a faptului ca terenul se afla in circuitul civil (au loc tranzactii, iesiri din indiviziune ca urmare a efectuarii partajelor voluntare), si imposibilitatea identificarii pana in prezent a tuturor imobilelor datorita lipsei planurilor parcelare pe anumite zone, numarul imobilelor afectate de sectorul de la km 2+450 la km 61+700 este de 997 imobile, pentru o suprafata de 498.054 mp", se arata intr-un proiect de hotarare de guvern, elaborat de MTI, informeaza Mediafax.

De la km 0 la km 2+450 proiectul tehnic nu este definitivat.

Suprafetele care vor fi expropriate se afla situate pe raza localitatilor Barcanesti, Rifov, Dumbrava, Gherghita, Balta Doamnei din judetul Prahova si al localitatilor Nuci, Gruiu, Snagov, Moara Vlasiei, Dascalu, Voluntari, Stefanestii de Jos din judetul Ilfov.

Pe lista celor expropriati figureaza si omul de afaceri Robert Negoita, care va fi despagubit cu 658.000 lei pentru trei terenuri din Voluntari cu o suprafata totala de 7.500 de metri patrati.

Suma necesara pentru plata despagubirilor va fi asigurata de la bugetul de stat, prin bugetul MTI.

Autostrada este impartita in doua sectoare, respectiv Bucuresti-Moara Vlasiei, unde lucreaza consortiul italian Impressa Pizzarotti/Tirrena Scavi, si Moara Vlasiei-Ploiesti, construit de asocierea Spedition UMB/Pa&Co International/Euroconstruct '98/Com-Axa.

In prezent, din totalul de 62 de kilometri ai autostrazii, au fost asfaltati doar 21 de kilometri, stadiul cel mai avansat al lucrarii find pe sectorul unde lucreaza consortiul strain.

La finele lunii august, presedintele Traian Basescu a vizitat santierul autostrazii si a declarat ca "pare misiune imposibila" finalizarea lucrarilor in termen.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri