"Pedersen, Agentia Proffesional SRL si asocierea George Butunoiu (foto) cu Biris Goran au depus oferte pana la termenul limita", au declarat surse din Ministerul Economiei.

Pedersen & Partners
a fost infiintata in 2001 si este una dintre cele mai mari companii de executive search din regiune. Firma are operatiuni in 41 de tari.

Butunoiu
activeaza in domeniul recrutarii si al consultantei in resurse umane din 1992. El detine 60% din firma George Butunoiu management Consulting.

Casa de avocatura Biris Goran, infiintata in 2006, ofera servicii in domeniul taxelor, imobiliar, concurenta si funziuni si achizitii.

Agentia de Servicii Professional SRL
are un capital social de 19.000 de lei, controlat in proportie de 31% de Fundatia Euxinus, precum si de doua persoane fizice - Dragos Teofan Marian Munteanu (29%) si Maria Cristina Pasat (40%).

Termenul de depunere a ofertelor pentru alegerea consultantului care va sprijini MECMA in procesul de recrutare a noilor manageri a expirat marti, la ora 12:00.

Potrivit surselor din Ministerul Economiei, au mai fost doua oferte, insa acestea au fost respinse pentru ca au fost transmise dupa ora 12:00.

Perioada de valabilitate a ofertelor este de 60 de zile si poate fi prelungita, in situatii exceptionale, cu cel mult alte 60 de zile, la solicitarea MECMA si cu acordul ofertantilor.

Acordul-cadru care va fi semnat intre MECMA si castigatorul licitatiei are o valoare maxima estimata pentru intreaga durata de un an de 2,5 milioane de lei (598.086 euro), fara TVA. Orice oferta care depaseste aceasta suma va fi respinsa ca inacceptabila, potrivit datelor Ministerului Economiei.

Citeste si:

MECMA ia in calcul un numar minim de cinci companii pe care le controleaza si un numar maxim de 15 societati pentru care va achizitiona servicii de consultanta pentru recrutarea de personal de conducere.

Printre conditiile impuse de MECMA firmelor care au depus oferte se numara realizarea unei cifre medii de afaceri in ultimii trei ani de cel putin 2,5 milioane de lei.

Termenul limita pana la care ofertantii trebuie sa plateasca garantia de participare, in valoare de 20.000 de lei, a fost stabilit pentru 30 octombrie.

Procesul de schimbare a directorilor generali ai unor companii controlate de stat a fost anuntat la inceputul anului. Cele mai multe companii care vor avea manageri privati se afla in subordinea Ministerului Economiei.

Hidroelectrica, Oltchim, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, Electrica Furnizare si Romarm sunt primele companii din subordinea Ministerului Economiei care vor avea management privat.