Premierul Emil Boc a transmis celor doua Camere ale Parlamentului propunerile de completare a structurii Guvernului, prin infiintarea Ministerului pentru Afaceri Europene si numirea lui Leonard Orban la conducerea noului minister, scrie Mediafax.

Noul ministru va coordona procesul de absorbtie a fondurilor europene, precum si politicile si strategiile din domeniul afacerilor europene.

Legea privind organizarea si functionarea Guvernului prevede, la articolul 36, ca "ministerele si ministrii se aproba de catre Parlament, prin acordarea votului de incredere asupra Programului de guvernare si intregii liste a Guvernului, la investitura".

"Primul-ministru poate cere Parlamentului modificarea structurii Guvernului prin infiintarea, desfiintarea sau, dupa caz, divizarea ori comasarea unor ministere. In astfel de situatii prevederile art. 36 se aplica in mod corespunzator", stabileste articolul 37 al aceluiasi act normativ.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, dupa sedinta BPN al partidului, ca parlamentarii opozitiei vor vota impotriva numirii lui Leonard Orban la conducerea Ministerul Fondurilor Europene ce urmeaza a fi creat.

Leonard Orban, in calitate de ministru pentru Absorbtia Fondurilor Europene, va prelua conducerea Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE) si a Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS), urmand sa coordoneze institutional intregul proces de atragere a banilor europeni.

Leonard Orban a fost, in perioada 2001-2004, negociator-sef adjunct al Romaniei cu Uniunea Europeana, iar din decembrie 2004 pana in aprilie 2005 a fost negociator-sef cu Uniunea Europeana.

In perioada ianuarie 2007 - februarie 2010 a fost comisar european pentru Multilingvism. Din martie 2010, Leonard Orban este consilier prezidential pe probleme de afaceri europene.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Monitorul Preţurilor: Compari preţurile produselor de protecție sanitară
Setari Cookie-uri