Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) solicita Guvernului sa aloce patru milioane de lei pentru "inlaturarea starii de risc" pe Dunare cauzata de scaderea cotelor apelor si deblocarea celor 257 de nave aflate pe fluviu, conform Mediafax.
"Secretarul general adjunct al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii Mircea Staicu a prezentat (in Comitetul National pentru Situatii de Urgenta - n.r.) situatia creata ca urmare a scaderii debitelor Dunarii, subliniind necesitatea luarii unor masuri urgente pentru deblocarea celor 257 de nave aflate pe Dunare si reluarea traficului. In acest sens, reprezentantul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii a solicitat alocarea, in baza unei Hotarari de Guvern, a aproximativ patru milioane de lei, suma care sa fie utilizata pentru inlaturarea starii de risc determinata de scaderea cotelor Dunarii", se arata intr-un comunicat al MTI.

Ministerul nu precizeaza prin ce metode va fi inlaturata starea de risc cauzata de scaderea nivelului Dunarii.

Situatia analizata de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta va fi prezentata Guvernului in cel mai scurt timp.

Nivelul Dunarii a scazut in anumite zone pana la adancimi de 1,2-1,4 metri, astfel ca navigatia a fost blocata sambata din cauza unor puncte critice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri