Presedintele Traian Basescu a declarat ca nu se pot face indexari la pensii cand exista un deficit de 3,6 miliarde de euro si nu se poate reveni la salariile din 2010 cand exista inca un excedent de 200.000 de salariati.

"Guvernul s-a credibilizat prin masurile luate in 2010, dar s-ar putea decredibiliza - si asta ar putea fi socul pe care Romania ar putea sa-l primeasca - prin neindeplinirea obligatiilor asumate in acordul cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International. O eventuala abandonare a programului cu institutiile internationale ar fi pentru Romania mult mai rea decat o eventuala revenire la recesiune", a spus Basescu, informeaza Mediafax.

El a mentionat ca spera ca aceasta abandonare sa nu se intalmple si, de asemenea, sa nu se ajunga la "populisme", mai ales ca acordul cu FMI acopera integral anul 2012.

Seful statului a facut un apel la Parlament si Guvern sa nu renunte la obiectivele stabilite cu FMI si Banca Mondiala. [Daca tot imprumutam pentru salarii si pensii, dam faliment toti]

Basescu a spus ca toata lumea trebuie sa fie constienta ca nu poti merge cu indexari la pensii cand ai deficit de 3,6 miliarde de euro.

"N-ai cum sa mergi cu revenirea integrala la salariile din 2010 cand inca ai un excedent de 200.000 de salariati", a mai spus Basescu.

De asemenea, presedintele a spus ca este necesara o diminuare radicala a ajutoarelor sociale, pentru ca inclusiv banii care se utilizeaza in acest domeniu sunt imprumutati.

Cele mai importante declaratii cu privire la majorarea salariilor

Alba-neagra cu majorarea salariilor. Cand vor fi luate "masurile populiste"?

Economiile facute de Romania trebuie sa mearga la fondul de pensii, nu la salarii

Salariile ar putea creste in 2012, daca nu se produce "un derapaj"

Daca tot imprumutam pentru salarii si pensii, dam faliment toti


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Anastasiu: Antreprenorii români sunt permanent pregătiţi de crize
Setari Cookie-uri