Romania a inregistrat in luna iulie a doua crestere din UE a productiei din sectorul constructiilor, de 3,3% raportat la luna anterioara, indicatorul urcand cu numai 0,3% la nivelul celor 27 de state membre, respectiv cu 1,4% in zona euro, anunta Mediafax.
Cele mai puternice cresteri raportat la luna iunie au fost inregistrate in Slovenia (10,3%), Romania, Germania (3,2%) si Polonia (1,2%).

La polul opus, Marea Britanie (-4,3%), Suedia (-3,1%), Portugalia (-2,8%) si Cehia (-1,6%) au consemnat cele mai abrupte scaderi in serie lunara.

Raportat la luna iulie a anului trecut, Polonia (17,4%), Romania (14,4%), Spania (12,5%) si Germania (5,4%) au inregistrat cele mai mari cresteri ale productiei din sectorul constructiilor.

Cele mai accentuate scaderi au fost inregistrate in Slovenia (-26,6%), Bulgaria (-13,3%), Portugalia (-10,7%) si Suedia (-10,2%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri