Specialistii germani de la E.ON Ruhrgas si conducerea Distrigaz Nord prevad o triplare a pretului gazelor naturale in urmatorii ani, din cauza cresterii costurilor de productie interna, respectiv a celor de achizitie.

Reprezentantul pentru Europa de Est si Romania al E.ON Ruhrgas, care a preluat recent Distrigaz Nord, Achim Saul, a declarat ieri la Cluj ca aceasta crestere a pretului va fi determinata, in primul rind, de cresterea costului la productia interna de gaze naturale. Acest fapt va face ca Distrigaz Nord, la rindul sau, sa plateasca mai mult pentru achizitionarea gazului, iar asta se va reflecta in pretul ce va trebui platit de consumator. Preturile de achizitie, pe care noi va trebui sa le platim, vor creste de la 115 dolari pe mia de metri cubi la 270 de dolari, a explicat Achim Saul. Cresterea acestui cost este o promisiune pe care Romania si-a luat-o in fata Uniunii Europene de a se alinia pretului international care este de 270 de dolari, mai spune specialistul german.

O alta motivatie a cresterii preturilor, dar la scara mult mai mica, o reprezinta investitiile pe care DGN le va face. Avem in plan sa investim anual, timp de sapte ani, cite 20 de milioane de euro in reabilitarea si dezvoltarea retelei de distributie, in modernizarea sistemului IT si in resurse umane. Dar cea mai importanta investitie se va face in modernizarea retelei. 40% dintre conductele DGN trebuie inlocuite, a mai spus Achim Saul. O solutie, pentru Romania, in problema gazului, ar fi diversificarea surselor de achizitie, crede Achim Saul: Ar avea mai multa siguranta in aprovizionare si i-ar creste puterea de negociere fata de producatori, a spus reprezentantul Ruhrgas.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri