Peste 70% dintre romani considera ca antreprenorii si managerii din Romania sunt mai degraba necinstiti, arata o cercetare IMAS, realizata pentru Fundatia Romanian Business Leaders.
Atat in cazul antreprenorilor, cat si in cel al managerilor din Romania, 73,2% dintre participantii la studiu au raspuns ca ii considera pe acestia mai degraba necinstiti. Astfel, doar 23% dintre cei chestionati ii considera mai degraba cinstiti.

La intrebarea “considerati Romania o tara in care oameni cinstiti pot avea succes in afaceri?”, aproape 68% dintre respondentii la studiu au raspuns “mai degraba nu”, pe cand procentul celor care au ales “mai degraba da” a fost de 31,8.

Cercetarea mai arata ca doar o treime dintre romani au un om de afaceri roman pe care il considera drept model demn de urmat.

Majoritatea respondentilor (86,9%) si-au exprimat opinia potrivit careia oamenii de afaceri ar trebui sa se implice mai mult in problemele importante din tara.

Pe de alta parte, intrebati daca personal cred ca pot schimba ceva in Romania in urmatorii trei ani, 86,2% dintre participanti au raspuns “nu”.

Putin peste jumatate dintre respondenti (53,3%) considera ca nu au motive suficiente pentru a fi mandri de Romania, dar 85,2% dintre acestia se declara mandri ca sunt romani.

Cercetarea a fost realizata de IMAS in perioada 9-18 august, pe un esantion de 1.037 de persoane, eroarea maxima de esantionare fiind de +/- 3%.

Fundatia Romanian Business Leaders cuprinde oameni de afaceri si manageri din Romania ca Ioana Filipescu (managing director Raiffeisen Investment Romania), Anca Harasim (director executiv Camera de Comert Americana in Romania), Mihaela Perianu (antreprenor, CEO Aims Human Capital si Dale Carnegie Training), Sorin Axinte (asociat Glue Bucuresti), Lucian Butnaru (antreprenor, CEO ZebraPay), Dragos Dinu (asociat Link Resource), Mihail Marcu (antreprenor, presedinte al Consiliului de Administratie al MedLife), Dan Pascariu (presedinte al Consiliului de Supraveghere al UniCredit Tiriac Bank).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri